18.10.2018 15.14

Auta meitä kehittämään sopeutumisvalmennusta

CP-liitto selvittää kyselyllä toimintapiiriinsä kuuluvien ihmisten ajatuksia ja toiveita sopeutumisvalmennuksesta. Kyselyn tuloksia käytetään toiminnan kehittämiseen.

CP-liitto järjestää vuosittain useita sope-kursseja eri ryhmille. Kurssit tarjoavat tietoa, tukea ja vertaiskokemuksia paitsi vammaisille ihmisille myös heidän perheenjäsenilleen tai muille läheisille ihmisille. Kurssien ohjaajat ovat kokeneita sosiaali-, terveys- tai opetusalan ammattilaisia.

Sopeutumisvalmennuksen keskeinen tavoite on kasvattaa osallistujien voimavaroja, elämäniloa, itsetuntemusta ja itseilmaisua.

Sopeutumisvalmennus on sosiaalista kuntoutusta, jossa yhdistyy yksilöllinen, toiminnallinen ja yhteisöllinen tuki. Parhaimmillaan se torjuu syrjäytymistä ja edistää osallisuutta.

Sope-kyselyyn voi vastata vuoden loppuun saakka. Vastaa kyselyyn tästä linkistä.

Päivi Ritvanen
sosiaalisen kuntoutuksen asiantuntija