rss Ajankohtaista

13.6.2018 8.50

CP-lehti: Arjen pienet teot vahvistavat mielenterveyttä

Hyvä mielenterveys on voimavara, joka auttaa selviytymään elämässä eteen tulevista vaikeuksista, kirjoittaa Rauman kriisikeskuksen johtaja ja psykoterapeutti Tuija Eskelinen CP-lehdessä 2/2018.

CP-lehden kirjoituksessa Eskelinen kuvaa koskettavasti henkilökohtaista menetystä ja sitä, millaiset asiat auttoivat häntä selviytymään pahimman yli.

Kirjoitus sivuaa mielenterveyden käsitettä laajemmin: ”Mielenterveys on kiinteä osa kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia, johon psyykkisen ja fyysisen ulottuvuuden lisäksi voidaan ajatella kuuluvan myös sosiaalinen ja henkinen ulottuvuus.”

Eskelinen antaa käytännön vinkkejä, joiden avulla jokainen voi arjessaan vahvistaa omaa mielenterveyttään. Näitä ovat esimerkiksi hyvin syöminen ja nukkuminen. Myös fyysisestä terveydestä ja ihmissuhteista kannattaa pitää huolta, Eskelinen muistuttaa.

Mielenterveyden teeman lisäksi CP-lehdessä 2/2018 kerrotaan mm. millaista vaikuttamistyötä CP-liitto tekee, kuinka vammaiset ihmiset ovat luultua aktiivisempia kansalaisia ja mitä kuuluu Victoria Websterille, joka ei koskaan ajatellut, että cp-vamma estäisi häntä toteuttamaan unelmaansa.

Lue CP-lehti verkossa tästä linkistä.

Tilaa lehti itsellesi tästä linkistä.

 CP-lehti 02/2018 kansi

Palaa otsikoihin