rss Ajankohtaista

22.3.2018 9.39

CP-lehti: Ota oma talous rohkeasti haltuusi

Omien raha-asioiden haltuunotto on iso käänne aikuistuvan nuoren elämässä. Epäsäännölliset ja pienet tulot ovat tyypillisiä kaikille nuorille, mutta vammaisilla ihmisillä kyse on usein elämänmittaisesta haasteesta. CP-lehti selvitti, millaista tukea vammaiset ihmiset voivat saada omien raha-asioidensa hoitamiseen.

Vanhempien tai muiden läheisten ihmisten tuki voi olla hyvä vaihtoehto myös täysi-ikäiselle nuorelle. Jos se ei ole mahdollista, yhteiskunnan tarjoamat vaihtoehdot ovat vähissä. Lievempivammaisille ihmisille saatavilla olevat keinot, kuten edunvalvonta tai välitystili, ovat liian raskaita tai muutoin ongelmallisia mekanismeja.

Kuntien talous- ja velkaneuvontaan voi olla yhteydessä esimerkiksi silloin, kun tuntee tarvitsevansa vain vähän tukea raha-asioiden hoitamiseen esimerkiksi silloin, kun elämäntilanne on muuttunut ja ihmisen tarvitsee keinoja mukauttaa omaa rahankäyttöään.

Apua on saatavilla ja sitä kannattaa lähteä ajoissa rohkeasti selvittämään, CP-lehti kannustaa.

CP-lehdessä 1/2018 on talousteeman lisäksi myös paljon muuta luettavaa: lehdessä tutustutaan mm. lavikseen, maakuntauudistuksen tuomaan henkilökohtaiseen budjetointiin ja tavataan Pertti Kurikka.

CP-lehti 1/2018 on luettavissa sähköisesti verkossa tästä linkistä.

cp-lehti_1801_kansi


 

 


Palaa otsikoihin