13.9.2018 10.22

CP-lehti: Vammaiset vanhemmat hakevat tukea somesta

Vanhemmaksi tulemiseen liittyy paljon odotuksia, toiveita ja pelkoja. Erityisesti lapsen saaminen saattaa mietityttää silloin, kun jompikumpi tai molemmat vanhemmat ovat vammaisia. Cp-vammainen Vilja Pitkänen sai rohkeutta vanhemmuuteen tuttavien esimerkkien kautta.

CP-lehden 3/2018 haastattelussa Pitkänen kertoo saaneensa vertaistukea ja käytännön vinkkejä vanhemmuuteen sosiaalisen median ryhmistä. Kahden liikuntarajoitteisen vanhemman perheessä esimerkiksi käytettiin paljon aikaa rattaiden ja auton turvaistuimen valintaan.

”Saimme paljon vinkkejä sopivista vaunuista, mutta jokaisen tilanne on omanlaisensa. On vain mietittävä, mikä on itselle paras vaihtoehto.”

CP-lehdessä Vilja Pitkänen antaa omat vinkkinsä vanhemmuutta suunnitteleville vammaisille ihmisille.

Myös CP-liitto haluaa tukea liikuntavammaisten ihmisten vanhemmuutta. Uudet vanhemmat ja vanhemmaksi aikovat voivat olla yhteydessä CP-liiton aikuissuunnittelijaan, jonka kanssa voi yhdessä etsiä sopivaa ratkaisua esimerkiksi vauvanhoitoon ja apuvälineisiin.

Perhe-teeman lisäksi CP-lehdessä 3/2018 ennakoidaan, että taksiliikenteen ongelmat pahenevat syksyn myötä, ja tutustutaan tuolijoogaan, joka sopii kaikille toimintakykyyn katsomatta.

cplehti_0318_kansi

Lue CP-lehteä tästä linkistä.

Tilaa lehti tästä linkistä.

CP-lehti on CP-liiton jäsenlehti, joka ilmestyy neljästi vuodessa.