23.5.2018 13.04

EU:n tietosuoja-asetus vahvistaa henkilötietojen suojaa

Koko EU:n alueella tulee perjantaina 25. toukokuuta voimaan uusi tietosuoja-asetus (GPDR, General Data Protection Regulation). Asetuksen tarkoituksena on vahvistaa yksityishenkilöiden henkilötietojen suojaa.

Merkittävin muutos tietosuoja-asetuksessa on, että henkilöllä on oikeus pyytää henkilötietoja tarkastettavaksi, korjattavaksi tai poistettavaksi. Asetus antaa oikeuden myös kieltää henkilötietojen käsitteleminen tai rajoittaa henkilötietojen käsittelemistä.

Koska henkilötietojen käsittely perustuu annettuun lupaan, se on myös oikeus perua milloin tahansa. Luvan peruminen ei vaikuta ennen perumista tehdyn tietojen käsittelyn laillisuuteen. Lupa on voitu antaa esimerkiksi jäsenhakulomakkeessa tai tapahtuman ilmoittautumislomakkeen yhteydessä.

Uusi tietosuojaa koskeva rekisteriseloste

Suomen CP-liitto toimii asetuksen edellyttämällä tavalla hoitamalla keskitetysti yhteisrekisterinä paikallisten jäsenyhdistystensä jäsenrekisteriä ja suojaamalla jäsenten ja yhteistyötahojen henkilötietoja.

CP-liitto on päivittänyt tietosuojaa koskevaa rekisteriselostetta. Koko päivitetty rekisteriseloste on luettavissa tästä linkistä.

toiminnanjohtaja
Marju Silander