4.10.2018 10.00

Liikuntavammaisille ihmisille uusia mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen

Unelmissamme me kaikki liikumme. Arjessa toiset meistä tarvitsevat enemmän tukea liikkumiseen. Siksi Suomen CP-liitto ja Rotarypiiri 1430 järjestävät Unelmien liikunta -kampanjan, jolla tuetaan liikuntavammaisten ihmisten liikunnan harrastamista.

Tiedämme kaikki, mikä merkitys liikunnalla on terveydelle ja hyvinvoinnille. CP-liitto haluaa tarjota liikuntavammaisille ihmisille yhdenvertaisen mahdollisuuden liikuntaan ja vähentää näin eriarvoisuutta.

Suomessa on noin 12 000 CP-liiton kohderyhmään kuuluvaa liikuntavammaista ihmistä. Neurologisten vammojen lisäksi noin viidellä prosentilla lapsista on motorisen oppimisen vaikeus. Vammoista ja vaikeuksista huolimatta meillä kaikilla on tarve liikkua.

Apuvälineillä ja sopivan tuen avulla mielekäs liikkuminen on mahdollista myös vaikeasti vammaisille, toteaa Suomen CP-liiton toiminnanjohtaja Marju Silander.

”Liikunnan harrastaminen voi edellyttää avustajan tai ohjaajan palkkaamista, sopivan vaatetuksen tai lajikohtaisten tarvikkeiden hankkimista. Lisäksi on yleensä matkakustannuksia tai osallistumismaksuja. Näihin uppoaa helposti paljon rahaa, mikä rajoittaa liikuntaharrastuksia”, Silander kertoo.

”Haluamme auttaa niitä ihmisiä, jotka apua eniten tarvitsevat. Perinteisesti rotaryjärjestö Suomessa on osallistunut kansainvälisiin suuriin projekteihin, mutta tässä lähdetään auttamaan meillä lähellä ja syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä” toteaa rotarypiiri 1430:n piirikuvernööri Vesa Martikkala.

Unelmien liikunta -kampanjan keräysaika on 1.-31. lokakuuta 2018. Keräyksen tuotot jaetaan alkuvuodesta 2019 liikuntastipendeinä, joilla stipendin saajat voivat toteuttaa omia liikunnallisia unelmiaan.

Tee lahjoitus

Kampanjaan voi osallistua tekemällä rahalahjoituksen CP-liiton tilille FI11 1023 3000 2345 70. Kirjoita viestikenttään ”Unelmien liikunta” sekä sähköpostiosoitteesi, jotta lahjoitus ohjautuu kampanjaan ja voimme lähettää sinulle kiitoksemme.

Kampanjalla on poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa nro RA/2018/98. Lupa on voimassa 15.1.2018-14.1.2020 Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kampanjan tuotot käytetään keräysvuonna ja sitä seuraavana vuonna.

unelmien liikunta logo

Itä-Suomen Liikuntaopisto