Vietä kanssamme Maailman CP-päivää

Maailmassa syntyy joka päivä yli tuhat cp-vammaista lasta. Yhteensä cp-vammaisia ihmisiä on 17 miljoonaa. Suomessa cp-vammaisia lapsia syntyy vuosittain noin 120. Maailman CP-päivä tavoitteena on tehdä tuo joukko näkyväksi.

Maailman CP-päivää vietetään vuosittain 6.10. yli 65 maassa. Tavoitteena on tehdä cp-vammaa tunnetuksi ja muuttaa maailmaa paremmaksi cp-vammaisille ihmisille.

Mikä on CP-vamma?

CP-vamma (engl. cerebral palsy) on lapsuusiän yleisin liikkumiseen vaikuttava vamma. Vamma on pysyvä, mutta sen oireet vaihtelevat. Lue lisää: Mikä on cp-vamma? (pdf)

Maailman CP-päivän tapahtumat

Suomen CP-liitto paikallisyhdistyksineen juhlistaa päivää jakamalla tietoa cp-vammasta ja purkamalla näin liikuntavammoihin liittyviä ennakkoluuloja.

CP-liitto ja paikalliset cp-yhdistykset järjestävät Maailman CP-päivänä 2018 useita tapahtumia eri puolilla Suomea. Katso Maailman CP-päivän 2018 tapahtumat tästä linkistä.

Osallistu keskusteluun somessa

Maailman CP-päivää voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #WorldCPday. Suomessa CP-liitolla on käytössä tunnisteet #cpliitto ja #pyyhiennakkoluulosi.

WCPD-logo_rgb

toiminnanjohtaja